Helsingin temppeli - lisätietoja

Helsingin temppeli on avoinna rajoitetusti ensimmäisen presidenttikunnan ohjetta noudattaen. Tällä hetkellä suoritamme toimituksia sekä eläville että sijaisille. Sijaistoimitukset varataan etukäteen kirkon nettisivujen kautta (https://www.churchofjesuschrist.org/temples/details/helsinki-finland-temple?lang=fin). Toimitukset eläviä varten varataan toimiston henkilökunnan kautta.

Tehdäksenne varauksen eläville suoritettavaa toimitusta varten pyydämme lähettämään sähköpostia temppelin toimiston osoitteeseen helsi-off@churchofjesuschrist.org. Kirjoittakaa nimet, toivottu toimitus ja toimituspäivä, puhelinnumerot ja paras ajankohta, jolloin teihin voidaan ottaa yhteyttä. Kaikkia valtion antamia rajoitteita noudatetaan, mukaan lukien matkustaminen, kokoontumiset, hygienia ja turvallisuus. Vierastalo on vielä suljettuna.

Temppelin johtokunta

Johtaja ja emäntä: Ismo ja Erja Määttä
1. neuvonantaja ja apulainen: Pekka ja Tarja Holopainen
2. neuvonantaja ja apulainen: Seppo ja Sari Suurinkeroinen

Vuoden 2021 aukiolot

Vaiheessa 3 temppeli on avoinna sijaistoimituksille toistaiseksi vain torstaisin ja lauantaisin.

Temppeli EI ole auki seuraavina aikoina:

3.4.                  Yleiskonferenssilauantai

12.4-26.4.        Temppeli huoltotauolla kaksi viikkoa

24.6-26.6.        (to-la suljettu) Juhannus

13.9.–27.9.      Temppeli huoltotauolla kaksi viikkoa

2.10.                Yleiskonferenssilauantai

23.–26.12.       (ke-la suljettu) Joululoma

Temppelin toimiston aukioloajat alkaen 25.5.2021:

su, ma             suljettu
ti, ke, pe, la     9.00-15.00
to                    9.00-20.00

Temppelitoimitukset (2021):

Temppelissä ei ole vaatteiden vuokrausmahdollisuutta. Temppeliin tulijoiden tulee hankkia itselleen henkilökohtaiset temppelissä tarvittavat asusteet (ei koske kasteita). Tarvittavia asusteita voi ostaa vierastalossa olevasta myymälästä.

Temppelityöntekijöiden päivittäiset valmistautumiskokoukset pidetään torstaina klo 13.00 ja lauantaina klo 8.00.

Ohjeita omia toimituksia saaville

Ota yhteyttä piispaan ja vaarnanjohtajaan saadaksesi temppelisuosituksen eläville suoritettavia toimituksia varten. Ota sen jälkeen yhteyttä temppelin toimistoon varataksesi ajan. Avioliittoon vihittävillä tulee olla Digi- ja väestötietovirastolta saatava Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta, joka lähetetään temppelin toimistoon hyvissä ajoin ennen vihkimistä.

Ohjeita temppeliin tulijoille

Sijaistoimitusvaraukset tehdään ensisijaisesti kirkon nettisivujen kautta. Halutessasi voit olla myös yhteydessä temppelin toimistoon, puh +358 9 849 37110, sähköposti helsi-off@churchofjesuschrist.org.

Valkoisia sukulaisnimikortteja temppelitoimituksia varten voi tulostaa kotona FamilySearch-sivustolta valitsemalla ”Tulosta sukulaisnimikortteja”.  Temppelin toimisto ei voi tällä hetkellä palvella temppelissä kävijöitä tulostamalla kortteja. Myöskään vierastalon sukututkimuskeskus ei ole käytettävissä. Sukulaisnimikortteja ei palauteta jäsenille. Kun toimisto on kirjannut toimitukset ja tarkastanut, että kirjaus on tehty oikein, kortit tuhotaan.

Vierastalon varaukset

Vierastalo ja ruokalapalvelut voivat olla avoinna, mutta palveluja on rajoitetusti.

Vierastalossa sijaitsevat sukututkimuskeskus ja lastenhuone eivät ole käytettävissä tässä vaiheessa.

Matkustusohjeita

Kun tulet temppeliin julkisilla kulkuvälineillä, katso ohjeita Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) sivustolta reittiopas.hsl.fi. Ohjeet löytyvät sieltä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.