Helsingin temppeli - lisätietoja

Helsingin temppeli - lisätietoja

Helsingin temppeli on avoinna rajoitetusti ensimmäisen presidenttikunnan ohjetta noudattaen. Nyt suoritetaan ainoastaan toimituksia eläville. Ajanvaraus toimituksia varten on tehtävä etukäteen ja toimitukset rajataan temppelissäkävijöille tietyn maantieteellisen alueen perusteella. Temppelissä on tätä varten vain välttämätön henkilökunta ja vieraita voi kutsua toimitettavien lisäksi 16 ja lasten sinetöimisessä vanhempiinsa 18. Aikoja voi varata toistaiseksi ainoastaan elo-syyskuuksi.

Tehdäksenne varauksen pyydämme lähettämään sähköpostia temppelin toimiston osoitteeseen helsi-off@churchofjesuschrist.org. Kirjoittakaa nimet, toivottu toimitus ja toimituspäivä, puhelinnumerot ja paras ajankohta jolloin teihin voi ottaa yhteyttä. Kaikkia valtion antamia rajoitteita noudatetaan, mukaanlukien matkustaminen, kokoontumiset, hygienia ja turvallisuus. Vierastalo ja pesula ovat edelleen suljettuja.

Temppelin johtokunta

Johtaja ja emäntä: Matti ja Anne-Mari Jouttenus
1. neuvonantaja ja apulainen: Seppo ja Raija Forsman
2. neuvonantaja ja apulainen: Pekka ja Tarja Holopainen

Vuoden 2020 aukiolot

Temppelillä ei ole enää vastuuviikkoja. Se on avoinna kaikille temppelisuosituksen haltijoille myös arkipyhinä paitsi juhannuksena ja jouluna

Temppeli EI ole auki seuraavina aikoina:

23.3.–6.4.     Temppeli huoltotauolla kaksi viikkoa
18.6–20.6.     (to-la suljettu)
30.6.          (15:30 ja 18:00 istunnot)
14.9.–28.9.     Temppeli huoltotauolla kaksi viikkoa
3.10.        Yleiskonferenssilauantai
23.–26.12      (ke-la suljettu)

 

Temppelin toimiston aukioloajat (2020):

su, ma        suljettu
ti,ke,to,pe   9.00-18.00
la                9.00-14.00

Temppelitoimitukset (2020):

Endaumentit (ryhmien varattava etukäteen)
ti,ke,to,pe  10.00, 12.30, 15.30 ja 18.00
la               10.00 ja 12.30

Kasteet ja konfirmoinnit (varattava etukäteen)
ti,ke,to,pe   10.00 ja 15.30
la                10.00

Esitoimitukset (varattava etukäteen)
ti,ke,to,pe  endaumentin aikana
la               endaumentin aikana

Sinetöinnit (varattava etukäteen)
ti,ke,to,pe   12.30 ja 18.00
la                12.30

Toimituksiin ilmoittaudutaan asuntolan tai temppelin toimiston kautta. Endaumenttia varten ei muiden kuin ryhmien tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Temppelissä ei ole vaatteiden vuokrausmahdollisuutta. Temppeliintulijoiden tulee hankkia itselleen henkilökohtaiset temppelissä tarvittavat asusteet (ei koske kasteita). Tarvittavia asusteita voi ostaa vierastalossa olevasta myymälästä.

Temppelityöntekijöiden päivittäiset valmistautumiskokoukset pidetään klo 9:00 ja 14:30.

Istuntoihin tulevista ryhmistä (kuten nuorten kasteryhmät) tulee aina ilmoittaa etukäteen temppelin toimistoon ja sopia tarvittavista järjestelyistä. 

Ohjeita omia toimituksia saaville

Ota yhteyttä piispaan ja vaarnanjohtajaan saadaksesi temppelisuosituksen elävien toimituksia varten. Ota sen jälkeen yhteyttä temppelin toimistoon varataksesi ajan. Avioliittoon vihittävillä tulee olla maistraatista saatava Esteettömyystodistus, joka lähetetään temppelin toimistoon hyvissä ajoin ennen vihkimistä.

Mikäli halutaan pyytää nimetty sinetöijä istuntoa varten, tulee pyytäjän olla suoraan yhteydessä ko. sinetöijään. Sinetöijät ja heidän yhteystietonsa ovat saatavissa temppelin toimistosta.

Ohjeita temppeliin tulijoille

Toimitusvaraukset tehdään temppelin toimistoon, puh +358 9 849 3710, sähköpostitse helsi-off@ldschurch.org tai vierastaloon puh. +358 9 84937140.

Valkoisia sukulaistoimituskortteja voi tulostaa temppelitoimituksia varten FamilySearch-ohjelmasta kotona ja seurakunta- tai sukututkimuskeskuksessa valitsemalla ”Tulosta sukulaistoimituskortteja”.  Vaihtoehtoisesti valitsemalla FamilySearch -ohjelmasta ”Tulosta sukulaistoimituskortti”, ohjelma tuottaa PDF-muotoisen viivakooditulosteen, joka voidaan lähettää postitse temppelin toimistoon ennen temppeliin tulemista tai sähköpostina osoitteeseen helsi-off@ldschurch.org. Tämän tulosteen avulla temppelin toimisto tulostaa erivärisiä sukulaistoimituskortteja, jotka voi noutaa toimistosta. Tarvittaessa lähetysohjeita voi tiedustella temppelin toimistosta puhelinnumerosta (09) 849 3710. Jos lomakkeen tuo itse temppelin toimistoon, on varattava vähintään puoli tuntia aikaa lomakkeen käsittelyä varten.

Vierastalon varaukset (ma klo 12-19:30, ti-pe klo 9:00-19:30):
Puhelin:    +358 9 8493 7140
Sähköposti:    helsi-hos@ldschurch.org
Skype ID: Helsinki Finland Temple

Vierastalon vastaanotto aukeaa klo 12.00 maanantaina. Asuntolasta voi varata perhehuoneita tai vuodepaikkoja. Vuodepaikan hinta on 7 euroa yhdeltä vuorokaudelta ja perhehuoneen hinta on 42 euroa vuorokaudelta. Perhe, johon kuuluu isä ja/tai äiti ja lapsia voi yöpyä perhehuoneessa hintaan 35 euroa/yö. Lattialle laitettavia lisäpatjoja ja vuodevaatteita voi vuokrata neljällä eurolla vuorokaudelta. Ilman vuodevaatteita ei patjoilla saa yöpyä.

Ilmainen vauvansänky on saatavilla vaippaikäiselle, myös yksilöpaikan ostaneille.

Alle yksitoistavuotiailla on oltava vierastalossa ja temppelin alueella oleskellessaan aikuisvalvoja näköetäisyydellä.

Vammaisavustajaa tarvitsevat voivat yöpyä perhehuoneessa 7 euroa/yö, avustaja maksaa saman hinnan.

Majoitusta varattaessa on ilmoitettava osallistumisesta toimituksiin vierailun aikana. Yli 11-vuotiaista oikeutettuja yöpymään ovat ainoastaan ne, jotka osallistuvat vähintään yhteen toimitukseen päivittäin. Kaikilla vierastalossa majoittuvilla yli 11-vuotiailla on oltava voimassaoleva temppelisuositus.

Matkustusohjeita:

Kun tulet temppeliin julkisilla kulkuvälineillä, katso ohjeita Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) sivustolta www.reittiopas.fi Ohjeet löytyvät sieltä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Helsingin keskustasta, Rautatientorin vierestä Elielinaukiolta, tulee muutamia suoria bussiyhteyksiä temppeliin (esim. bussit 235, 235N). Tarkemmat tiedot löydät reittioppaasta.

Ainoastaan busseista voi ostaa kertalipun, junista ja raitiovaunuista sitä ei voi ostaa. Tarvitset lipun joka kattaa vyöhykkeet A ja B. Lippuja saa etukäteen esim. R-kioskeista, lippuautomaateista ja verkkokaupasta. On myös mahdollista hankkia matkapuhelimeen sovelluksen avulla HSL:n mobiililippu.