Helsingin temppeli - lisätietoja

  Helsingin temppeli - lisätietoja

  Temppeli, asuntola ja jakelukeskus on suljettu toistaiseksi. Avaamisesta ilmoitetaan myöhemmin.

  Temppelin johtokunta

  Johtaja ja emäntä: Matti ja Anne-Mari Jouttenus
  1. neuvonantaja ja apulainen: Seppo ja Raija Forsman
  2. neuvonantaja ja apulainen: Pekka ja Tarja Holopainen

  Vuoden 2020 aukiolot

  Temppelillä ei ole enää vastuuviikkoja. Se on avoinna kaikille temppelisuosituksen haltijoille myös arkipyhinä paitsi juhannuksena ja jouluna

  Temppeli EI ole auki seuraavina aikoina:

  23.3.–6.4.     Temppeli huoltotauolla kaksi viikkoa
  18.6–20.6.     (to-la suljettu)
  30.6.          (15:30 ja 18:00 istunnot)
  14.9.–28.9.     Temppeli huoltotauolla kaksi viikkoa
  3.10.        Yleiskonferenssilauantai
  23.–26.12      (ke-la suljettu)

   

  Temppelin toimiston aukioloajat (2020):

  su, ma        suljettu
  ti,ke,to,pe   9.00-18.00
  la                9.00-14.00

  Temppelitoimitukset (2020):

  Endaumentit (ryhmien varattava etukäteen)
  ti,ke,to,pe  10.00, 12.30, 15.30 ja 18.00
  la               10.00 ja 12.30

  Kasteet ja konfirmoinnit (varattava etukäteen)
  ti,ke,to,pe   10.00 ja 15.30
  la                10.00

  Esitoimitukset (varattava etukäteen)
  ti,ke,to,pe  endaumentin aikana
  la               endaumentin aikana

  Sinetöinnit (varattava etukäteen)
  ti,ke,to,pe   12.30 ja 18.00
  la                12.30

  Toimituksiin ilmoittaudutaan asuntolan tai temppelin toimiston kautta. Endaumenttia varten ei muiden kuin ryhmien tarvitse ilmoittautua etukäteen.

  Temppelissä ei ole vaatteiden vuokrausmahdollisuutta. Temppeliintulijoiden tulee hankkia itselleen henkilökohtaiset temppelissä tarvittavat asusteet (ei koske kasteita). Tarvittavia asusteita voi ostaa vierastalossa olevasta myymälästä.

  Temppelityöntekijöiden päivittäiset valmistautumiskokoukset pidetään klo 9:00 ja 14:30.

  Istuntoihin tulevista ryhmistä (kuten nuorten kasteryhmät) tulee aina ilmoittaa etukäteen temppelin toimistoon ja sopia tarvittavista järjestelyistä. 

  Ohjeita omia toimituksia saaville

  Ota yhteyttä piispaan ja vaarnanjohtajaan saadaksesi temppelisuosituksen elävien toimituksia varten. Ota sen jälkeen yhteyttä temppelin toimistoon varataksesi ajan. Avioliittoon vihittävillä tulee olla maistraatista saatava Esteettömyystodistus, joka lähetetään temppelin toimistoon hyvissä ajoin ennen vihkimistä.

  Mikäli halutaan pyytää nimetty sinetöijä istuntoa varten, tulee pyytäjän olla suoraan yhteydessä ko. sinetöijään. Sinetöijät ja heidän yhteystietonsa ovat saatavissa temppelin toimistosta.

  Ohjeita temppeliin tulijoille

  Toimitusvaraukset tehdään temppelin toimistoon, puh +358 9 849 3710, sähköpostitse helsi-off@ldschurch.org tai vierastaloon puh. +358 9 84937140.

  Valkoisia sukulaistoimituskortteja voi tulostaa temppelitoimituksia varten FamilySearch-ohjelmasta kotona ja seurakunta- tai sukututkimuskeskuksessa valitsemalla ”Tulosta sukulaistoimituskortteja”.  Vaihtoehtoisesti valitsemalla FamilySearch -ohjelmasta ”Tulosta sukulaistoimituskortti”, ohjelma tuottaa PDF-muotoisen viivakooditulosteen, joka voidaan lähettää postitse temppelin toimistoon ennen temppeliin tulemista tai sähköpostina osoitteeseen helsi-off@ldschurch.org. Tämän tulosteen avulla temppelin toimisto tulostaa erivärisiä sukulaistoimituskortteja, jotka voi noutaa toimistosta. Tarvittaessa lähetysohjeita voi tiedustella temppelin toimistosta puhelinnumerosta (09) 849 3710. Jos lomakkeen tuo itse temppelin toimistoon, on varattava vähintään puoli tuntia aikaa lomakkeen käsittelyä varten.

  Vierastalon varaukset (ma klo 12-19:30, ti-pe klo 9:00-19:30):
  Puhelin:    +358 9 8493 7140
  Sähköposti:    helsi-hos@ldschurch.org
  Skype ID: Helsinki Finland Temple

  Vierastalon vastaanotto aukeaa klo 12.00 maanantaina. Asuntolasta voi varata perhehuoneita tai vuodepaikkoja. Vuodepaikan hinta on 7 euroa yhdeltä vuorokaudelta ja perhehuoneen hinta on 42 euroa vuorokaudelta. Perhe, johon kuuluu isä ja/tai äiti ja lapsia voi yöpyä perhehuoneessa hintaan 35 euroa/yö. Lattialle laitettavia lisäpatjoja ja vuodevaatteita voi vuokrata neljällä eurolla vuorokaudelta. Ilman vuodevaatteita ei patjoilla saa yöpyä.

  Ilmainen vauvansänky on saatavilla vaippaikäiselle, myös yksilöpaikan ostaneille.

  Alle yksitoistavuotiailla on oltava vierastalossa ja temppelin alueella oleskellessaan aikuisvalvoja näköetäisyydellä.

  Vammaisavustajaa tarvitsevat voivat yöpyä perhehuoneessa 7 euroa/yö, avustaja maksaa saman hinnan.

  Majoitusta varattaessa on ilmoitettava osallistumisesta toimituksiin vierailun aikana. Yli 11-vuotiaista oikeutettuja yöpymään ovat ainoastaan ne, jotka osallistuvat vähintään yhteen toimitukseen päivittäin. Kaikilla vierastalossa majoittuvilla yli 11-vuotiailla on oltava voimassaoleva temppelisuositus.

  Matkustusohjeita:

  Kun tulet temppeliin julkisilla kulkuvälineillä, katso ohjeita Helsingin Seudun Liikenteen (HSL) sivustolta www.reittiopas.fi Ohjeet löytyvät sieltä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

  Helsingin keskustasta, Rautatientorin vierestä Elielinaukiolta, tulee muutamia suoria bussiyhteyksiä temppeliin (esim. bussit 235, 235N). Tarkemmat tiedot löydät reittioppaasta.

  Ainoastaan busseista voi ostaa kertalipun, junista ja raitiovaunuista sitä ei voi ostaa. Tarvitset lipun joka kattaa vyöhykkeet A ja B. Lippuja saa etukäteen esim. R-kioskeista, lippuautomaateista ja verkkokaupasta. On myös mahdollista hankkia matkapuhelimeen sovelluksen avulla HSL:n mobiililippu.