Helsingin temppeli - lisätietoja

Helsingin temppeli on avoinna rajoitetusti ensimmäisen presidenttikunnan ohjetta noudattaen. Tällä hetkellä suoritamme toimituksia sekä eläville että sijaisille. Sijaistoimitukset varataan etukäteen kirkon nettisivujen kautta (https://www.churchofjesuschrist.org/temples/details/helsinki-finland-temple?lang=fin). Toimitukset eläviä varten varataan toimiston henkilökunnan kautta.

Tehdäksenne varauksen eläville suoritettavaa toimitusta varten pyydämme lähettämään sähköpostia temppelin toimiston osoitteeseen helsi-off@churchofjesuschrist.org. Kirjoittakaa viestiin nimet, toivottu toimitus, toimituspäivä, puhelinnumerot ja paras ajankohta, jolloin teihin voidaan ottaa yhteyttä. Kaikkia viranomaisohjeita noudatetaan, mukaan lukien määräyksiä, jotka koskevat matkustamista, kokoontumista, hygieniaa ja turvallisuutta.

Temppelin johtokunta

Johtaja ja emäntä: Ismo ja Erja Määttä
1. neuvonantaja ja apulainen: Pekka ja Tarja Holopainen
2. neuvonantaja ja apulainen: Seppo ja Sari Suurinkeroinen

Vuoden 2022 aukiolot

Temppeli on avoinna keskiviikosta lauantaihin.

Temppeli EI ole auki seuraavina aikoina:

21.3. – 30.5.       Temppeli huoltotauolla kaksi kuukautta
23.6. – 25.6.       (to-la suljettu) Juhannus
19.9. – 3.10.       Temppeli huoltotauolla kaksi viikkoa
23.12. – 26.12.   (ke-la suljettu) Joululoma

Temppelin toimiston aukioloajat:

su, ma suljettu
ti, la 9.00-15.00
ke, to, pe 9.00-20.00

Temppelitoimitukset (2022):

Temppelissä ei ole vaatteiden vuokrausmahdollisuutta. Temppeliin tulijoiden tulee hankkia itselleen henkilökohtaiset temppelissä tarvittavat asusteet (ei koske kasteita). Tarvittavia asusteita voi ostaa vierastalossa olevasta myymälästä.

Temppelityöntekijöiden päivittäiset valmistautumiskokoukset pidetään keskiviikkona, torstaina ja perjantaina klo 13.00 sekä lauantaina klo 9.00.

Ohjeita omia toimituksia saaville

Ota yhteyttä piispaan ja vaarnanjohtajaan saadaksesi temppelisuosituksen eläville suoritettavia toimituksia varten. Ota sen jälkeen yhteyttä temppelin toimistoon varataksesi ajan. Avioliittoon vihittävillä tulee olla Digi- ja väestötietovirastolta saatava Todistus avioliiton esteiden tutkinnasta, joka lähetetään temppelin toimistoon hyvissä ajoin ennen vihkimistä.

Ohjeita temppeliin tulijoille

Sijaistoimitusvaraukset tehdään ensisijaisesti kirkon nettisivujen kautta. Halutessasi voit olla myös yhteydessä temppelin toimistoon, puhelimitse +358 9 849 37110 tai sähköpostilla helsi-off@churchofjesuschrist.org.

Valkoisia sukulaisnimikortteja temppelitoimituksia varten voi tulostaa kotona FamilySearch-sivustolta valitsemalla ”Tulosta sukulaisnimikortteja”. Sukulaisnimikortteja voi tulostaa myös temppelin toimistossa tai vierastalon sukututkimuskeskuksessa. Kortteja ei palauteta jäsenille temppelissä käynnin jälkeen. Kun toimisto on kirjannut toimitukset ja tarkastanut, että kirjaus on tehty oikein, kortit tuhotaan. Saat FamilySearchin kautta ilmoituksen, joka vahvistaa, että toimitus on kirjattu.

Vierastalon varaukset

Vierastalovaraukset tehdään puhelimitse +358 9 8493 7140 tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen helsi-tho@churchofjesuschrist.org

Matkustusohjeita

Kun tulet temppeliin julkisilla kulkuvälineillä, katso ohjeita Helsingin seudun liikenteen (HSL) sivustolta reittiopas.hsl.fi. Ohjeet löytyvät sieltä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.